fr  /  cz

Festival Tanec Praha 2024

Mezinárodní festival současného tance a pohybového divadla TANEC je jednou z nejvýznamnějších akcí v letním kulturním kalendáři a od 2. června plní pražské i regionální prostory výběrem toho nejzajímavějšího z české a zahraniční taneční scény. Divadlo PONEC je samozřejmě jednou z jeho domácích scén. Objevte rozmanitá představení, která se odehrají na jeho jevišti i doprovodný program kolem blízké usedlosti Krenovka.
Chcete do svého života vnést více tance i vy samotní? Přijďte na některou z otevřených lekcí nebo se zapište na intenzivní workshop Současného tance pro teens

V rámci festivalu budou uvedena francouzská představení:

15. 6. 2024, 20:00, PONEC – divadlo pro tanec
Mai Juli Machado (MZ): Sinais Particulares, Amala Dianor (FR/SN): Man Rec, Wo-Man | Příběhy Afriky
+ Dramaturgický úvod a After Talk
V rámci jednoho večera bude mít divák možnost zažít tři unikátní taneční sóla původem afrických tanečníků. Živé choreografie otevírají otázky spojené s postavením mužů a žen ve společnosti a s kulturním odkazem, který si sebou jako jednotlivci neseme.
Amala Dianor (FR/SN) poprvé navštíví Českou republiku se svým legendárním sólem Man Rec v doprovodu ženské adaptace Wo-Man v podání mladé a talentované tanečnice Nagaline Gomis. Oceňované sólo Sinais Particulares pak představí energická tanečnice a choreografka Mai Júli Machado (MZ).

18. 6. 2024, 18:00, Náměstí republiky I Open Air, Big Pulse Dance Alliance
Marco da Silva Ferreira (PT): Fantasie Minor

Program festivalu Tanec Praha

https://vimeo.com/919084582

Přidejte se k nám


Členská karta Francouzského institutu
Chci se stát členem