Věda v našich hrncích

Středa 19. dubna 18:30 2017
Vstup zdarma
Francouzský institut v Praze

Suflé začíná nabíhat, mléko pění, omáčka houstne, nákyp zlátne: během vaření, aneb „umu proměňovat potraviny“ se děje nespočet více či méně záhadných fenoménů, které můžeme díky vědě lépe pochopit a tudíž ... lépe zvládnout! Některé z těchto fenoménů spolu rozebereme... s metlou v ruce!

Přednášející
Christophe Lavelle je biofyzik a výzkumný pracovník v CNRS (Národním výzkumném centru) a v Národním přírodovědném muzeu v Paříži. Je odborníkem na fyzikálně-chemické procesy v buňkách a kulinářství, vyučuje epigenetiku a molekulární gastronomii na mnoha univerzitách a pravidelně vystupuje na přednáškách pro širokou veřejnost i pracovníky v gastronomii. Je také spoluzakladatelem FoodLab 2.0 a vyučujícím na odborné škole ESPE pro budoucí učitele gastronomie.

Akce organizovaná ve spolupráci s Francouzským lyceem v Praze.

Zaregistrujte se zde.

Lycée français de Prague
Tisknout článek Verze pro tisk